• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Семінар-практикум учасників дослідно-експериментальної роботи з проблеми «Психолого-педагогічне забезпечення особистісно-орієнтованої освіти на засадах гуманної педагогіки в дошкільному навчальному закладі»

Семінар-практикум учасників дослідно-експериментальної роботи з проблеми «Психолого-педагогічне забезпечення особистісно-орієнтованої освіти на засадах гуманної педагогіки в дошкільному навчальному закладі»

2018-02-27

/Files/images/der/20180227_112951.jpg

"Дійсно гуманна педагогіка – це та, яка в змозі залучити дітей до процесу творення самих себе".

Шалва Амонашвілі

В сучасному українському суспільстві відбуваються значні зміни, пов’язані з перебудовою соціальних відносин до більш демократичних та моральних. Але для створення цивілізованої держави необхідно виховати покоління самостійних, всебічно розвинутих , високо духовних громадян. Тому дуже важливо саме сьогодні перебудовувати психологію педагога та організацію всього навчально-виховного процесу у дошкільних закладах спираючись на принципи гуманної педагогіки та особистісно-орієнтованого підходу до дітей.

27 лютого 2018 року в ДНЗ-ЦРД «Джерельце» пройшов семінар-практикум учасників дослідно-експериментальної роботи з проблеми «Психолого-педагогічне забезпечення особистісно-орієнтованої освіти на засадах гуманної педагогіки в дошкільному навчальному закладі».

/Files/images/der/20180227_100243.jpg

Науковий керівник дослідно-експериментальної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент, директор Центру інноваційної психології та педагогіки, доцент кафедри практичної психології та педагогіки Хмельницького національного університету, президент Всеукраїнської культурно-освітньої асоціації Гуманної Педагогіки, Лицар гуманної педагогіки Крук Станіслав Леонідович ознайомив учасників семінару-практикуму з методами гуманної педагогіки у роботі з дошкільниками.

/Files/images/der/крук.jpg

Питання особистої психогігієни у повсякденному житті розкрив Гаврилькевич В'ячеслав Костянтинович – кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри практичної психології та педагогіки Хмельницького національного університету, голова Хмельницького обласного центру Всеукраїнської культурно-освітньої асоціації Гуманної Педагогіки, Лицар гуманної педагогіки.

/Files/images/der/педагогіка.jpg

Кандидат психологічних наук, доцент Подкоритова Лариса Олександрівна зупинилася на питанні "Любов як самопізнання".

/Files/images/der/20180227_152356.jpg

Слухачам було запропоновано перегляд практичної роботи з дітьми на засадах гуманної педагогіки та особистісно-орієнтованої освіти: інтегроване заняття для дітей старшого дошкільного віку «Добре словечко зігріє сердечко» (вихователі Суєтова Л.А., Раєвська Г.В.), заняття гуртка «Читайлик» для дітей шостого року життя «Казка навчає» (керівник гуртка Ковалець О.І.).

/Files/images/der/20180227_101933.jpg

/Files/images/der/20180227_104343.jpg

/Files/images/der/20180227_110550.jpg

/Files/images/der/20180227_110349.jpg

У роботі семінару-практикуму прийняли участь завідувачі, вихователі-методисти та вихователі дошкільних навчальних закладів м.Умань, м.Фастів, м.Вишневе, м.Боярка та с.Петропавлівська Борщагівка.

/Files/images/der/20180227_153903.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 224