• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Майстер клас для вихователів ЗДО району "Ми знімаємо кіно!" вихователя Галицької Антоніни Павлівни

Майстер клас для вихователів ЗДО району "Ми знімаємо кіно!" вихователя Галицької Антоніни Павлівни

2019-02-13

/Files/images/mayster_klas_galitsko_chastina_2/старт.jpg

Сьогодні 13.02.2019 року була проведена друга частина майстер класу вихователя вищої категорії Галицької Антоніни Павлівни "Ми знімаємо кіно" для вихователів та вихователів-методистів ЗДО району під назвою «Організація та проведення відеозйомки фільму з дітьми».

Цього разу присутні мали нагоду зануритись безпосередньо у процес відеозйомки. Нарешті стало відомо що ж саме відбувається на зйомках фільму та на які етапи поділяється цей цікавий та кропіткий процес.

Антоніна Павлівна разом із вихованцями старшої групи продемонстрували тонкощі кіномистецтва у зйомці фільму за казкою «Сірко та Вовк».

Отже, спочатку було ознайомлення дітей з казкою, а саме читання, обговорення і перегляд мультфільму. Потім визначались головні ролі у казці, складались описи героїв із характерними зовнішніми та поведінковими ознаками (риси характеру, манера розмови,вік та інше).

Далі цікавий кастинг та розподіл головних ролей, а також визначення дублерів. На цьому етапі дуже важливо враховувати особистісні якості, розвиток вмінь і навичок дітей, а також з’ясувати рівень завантаженості дитини на період підготовки зйомок.

Тепер можна переходити до наступного етапу – створення сценарію та розбивки казки на сцени (визначення основних сцен, розбивка основних на менші й так до найменших фраз). На цьому ж етапі визначаються оператори, помічники режисера та інші задіяні у зйомках особи.

І ось після проходження вище описаних етапів переходимо до безпосередньої роботи над фільмом: визначення ракурсів, процесу зйомок фільму та запису звуку.

Щодо наступного етапу – монтування фільму, то його виконує вихователь, адже діти не можуть проводити за комп’ютером тривалий час. Проте думка кожної дитини враховується при перегляді відзнятого матеріалу і відборі найкращих дублів.

І фінальною нотою є презентація фільму. Тут головне створити святкову атмосферу: запросити гостей, приготувати частування, червоний килим і нагороди. І діти, і дорослі не тільки з цікавістю переглянуть фільм, а й отримають море позитивних емоцій!

/Files/images/mayster_klas_galitsko_chastina_2/IMG_4443.JPG/Files/images/mayster_klas_galitsko_chastina_2/IMG_4435.JPG/Files/images/mayster_klas_galitsko_chastina_2/IMG_4434.JPG/Files/images/mayster_klas_galitsko_chastina_2/IMG_4437.JPG/Files/images/mayster_klas_galitsko_chastina_2/FullSizeRender (3).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 276