• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Районне методичне об’єднання вихователів – методистів ДНЗ

Районне методичне об’єднання вихователів – методистів ДНЗ

2013-10-21

/Files/images/rmo_vihovatelv-metodistv/SDC19536.JPG Вихователі - методисти району

«Творча гостина» - так називається районне методичне об’єднання вихователів – методистів ДНЗ, перше засідання якого відбулося в ДНЗ – ЦРД «Джерельце» м. Боярки 15 жовтня 2013 р.

На цей раз ділилась досвідом роботи по темі: «Контрольно – аналітична діяльність вихователя – методиста ДНЗ» керівник РМО Вакуленко Н.М.

Час вимагає впровадження нової етики управління – партнерсько – рівноправного стилю взаємин.

Особистісно – орієнтоване управління ставить у центр діяльності особистість.

Сучасний вихователь – методист зосереджується не на процесі, а на стосунках – ставленні людей до праці, один до одного, отриманні задоволення від власного внеску.

Усім відомо, що практика без теорії сліпа, а теорія без практики – безглузда. Черговим яскравим підтвердженням цієї мудрості є співпраця з науковцями, а тому в роботі РМО взяла участь Коваленко Олена Володимирівна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри дошкільної освіти педагогічного інституту Київського університету ім. Б. Грінченка.

Контрольно – аналітична діяльність ДНЗ – це цілеспрямований, усвідомлений процес отримання інформації вивчення стану та тенденції розвитку, виявлення необхідності корегування освітнього процесу з метою забезпечення якості дошкільної освіти, адже йдеться про найголовніше – дітей.

Зміст плану роботи був насиченим. Учасники мали можливість побачити практичну роботу з дітьми в контексті контрольно – аналітичної діяльності вихователя – методиста.

Експериментування та досліди є ефективними в розвиткові дитячої уяви, творчості. Вихователь І категорії Галицька А.П. презентувала співпрацю з дошкільнятами та взаєморозуміння в організації пізнавальної діяльності, розвиткові пізнавальних інтересів.

Дуже яскравим видався веселий дитячий ярмарок. Патріотичне виховання стало лейтмотивом цього дійства – це оформлення зали, одяг дітей, дорослих, репертуар. Особливо привабливими були прилавки, продавчині. Дітки, виконуючи пісні та таночки, читаючи вірші, «купували» український посуд, овочі, фрукти, пиріжки з маком, бублики.

Не можливо не згадати емоційного піднесення дошкільнят та дорослих від виконаної класичної пісні «Ой не світи місяченьку» музичним керівником Кучер Оленою Сергіївною та гру з цікавою каруселлю.

Потім продовжилась робота згідно плану. Цікавим підсумком в поєднанні з творчістю проведена керівником РМО педагогічна гра «Нові ідеї, мрії, запитання». Запропоновані рекомендації щодо вдосконалення в напрямку контрольно – аналітичної діяльності.

З висновками та підсумком, цікавими рекомендаціями, порадами виступили спеціаліст Управління освіти по дошкільному вихованню Калабуліна Г.Д. та методист ІМЦ Джижуленко Л.Г.

/Files/images/rmo_vihovatelv-metodistv/DSC_1032.JPGГалицька А.П. з дітками/Files/images/rmo_vihovatelv-metodistv/SDC19598.JPGЗапрошена гостя Коваленко О.В. і завідувачка ДНЗ Пшонна К.І. /Files/images/rmo_vihovatelv-metodistv/DSC_1088.JPGСтрічки кольорові - ігри чудові/Files/images/rmo_vihovatelv-metodistv/DSC09501.JPGВесела ярмарка

Кiлькiсть переглядiв: 125